Rotterdam Duurzaam

Rotterdam wordt steeds duurzamer, levendiger,
initiatiefrijker en wij helpen hier graag aan mee.
Leuk voor de bewoners, goed voor de regio!

Bekijk duurzame initiatieven

Zoek naar duurzame initiatieven in de regio! Van biologische restaurants waar je echt een keer moet eten tot dé plek om vintage meubelen vandaan te halen. Ons team van aangesloten organisaties is verdeeld in vijftien categorieën en kunnen hier gevonden worden. Rotterdam wordt langzaam steeds leuker, levendiger, initiatiefrijker en wij helpen hier graag aan mee. Leuk voor de bewoners, goed voor de regio!

Ontdek meer duurzame initiatieven in de regio

1008
https://www.rotterdamduurzaam.nl/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/170/logo-1531834657.png

Bio Futura

1 Van Nelleweg, Rotterdam 3044 BC, Zuid-Holland

Organisatie gegevens

Bio Futura B.V.
Bio Futura is importeur, groothandel en webshop in duurzame disposables en verpakkingen. Als bedrijf geloven wij in duurzaam ondernemen en de kracht van biologisch afbreekbare verpakkingen. Deze verpakkingen worden geleverd aan een breed publiek, zoals restaurants, cateraars, scholen, evenementorganisaties. Ook is het mogelijk om als particulier te bestellen.

Oprichting
Bio Futura B.V. is in 2008 opgericht door eigenaar Wouter Moekotte vanuit een passie voor ondernemen en duurzaamheid. Voor de oprichting van Bio Futura studeerde en werkte hij onder andere in de Verenigde Staten, Canada, België, Denemarken en de Filipijnen. In Denemarken behaalde hij tevens zijn diploma in Business, Language & Culture aan de Copenhagen Business School. Het bedrijf startte met de verkoop van bioplastic tassen, welke toen nog op de fiets geleverd werden. Al snel werd het assortiment uitgebreid met duurzame borden, bestek en bekers welke via de net geopende webshop besteld konden worden.

Producten & Milieu
Het assortiment bestaat inmiddels uit meer dan 250 artikelen, waarvan het overgrote deel aan de Europese composteringsnorm EN-13432 voldoet. Deze producten zijn o.a. te herkennen aan het Kiemplant- en OK Compost-logo. Andere certificaten zijn b.v. FSC® (C016391) en PEFC (PEFC/30-32-858). De producten komen zowel uit Europa als Azië en worden zoveel mogelijk ingekocht in de landen waar de grondstoffen vandaan komen. Hiermee streven wij niet alleen naar volledige vervanging van de traditionele plastics, maar ook naar eerlijke en duurzame handel.

Type:
Initiatief

Kaartlocatie

Kaartaanwijzingen