Rotterdam Duurzaam

Rotterdam wordt steeds duurzamer, levendiger,
initiatiefrijker en wij helpen hier graag aan mee.
Leuk voor de bewoners, goed voor de regio!

Bekijk duurzame initiatieven

Zoek naar duurzame initiatieven in de regio! Van biologische restaurants waar je echt een keer moet eten tot dé plek om vintage meubelen vandaan te halen. Ons team van aangesloten organisaties is verdeeld in vijftien categorieën en kunnen hier gevonden worden. Rotterdam wordt langzaam steeds leuker, levendiger, initiatiefrijker en wij helpen hier graag aan mee. Leuk voor de bewoners, goed voor de regio!

Ontdek meer duurzame initiatieven in de regio

432
https://www.rotterdamduurzaam.nl/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/177/headerlogo-1574693057.jpg

Fruitleather Rotterdam

100 Maasboulevard, Rotterdam 3063 NS, Zuid-Holland

Organisatie gegevens

Transforming leftover fruits into durable, leather-like material.

Fruitleather Rotterdam transformeert overgebleven vruchten in duurzaam leer-achtig materiaal. We leven in een wereld waar grondstoffen steeds schaarser worden. Er wordt wereldwijd 1,3 miljard ton voedsel weggegooid per jaar, dit is ongeveer een derde van de productie.

Boeren hebben de neiging om 40 % van hun oogst te laten op hun veld te laten, omdat het niet voldoet aan de cosmetische normen van de supermarkten.

10% van alle broeikasgassen in de rijke landen wordt uitgezonden door het produceren van voedsel dat nooit zal worden gegeten.

Naast het probleem van voedselverspilling, de productie van dierlijke leder is ook een milieuprobleem. 

Elk jaar meer dan een miljard dieren worden geslacht, zodat de huid kan worden gebruikt. Het reinigingsproces waarbij het World Wide huiden ondergaan produceren ongeveer 650 miljoen kg CO2.

Wat gebeurt er als we niet fruitafval te zien als restproduct, maar als een waardevolle grondstof? In de loop der jaren hebben we geëxperimenteerd over hoe overgebleven fruit te zetten in leerachtig materiaal. Door dit te doen, we zijn in staat om de eco-vriendelijk en diervriendelijk product op de markt te brengen.

Type:
Initiatief
Vestigingsjaar:
2016
Medewerkers:
2

Video

Kaartlocatie

Kaartaanwijzingen
company map
100 Maasboulevard, Rotterdam 3063 NS, Zuid-Holland

Contactpersonen

Sociale netwerken