Rotterdam Duurzaam

Rotterdam wordt steeds duurzamer, levendiger,
initiatiefrijker en wij helpen hier graag aan mee.
Leuk voor de bewoners, goed voor de regio!

Bekijk duurzame initiatieven

Zoek naar duurzame initiatieven in de regio! Van biologische restaurants waar je echt een keer moet eten tot dé plek om vintage meubelen vandaan te halen. Ons team van aangesloten organisaties is verdeeld in vijftien categorieën en kunnen hier gevonden worden. Rotterdam wordt langzaam steeds leuker, levendiger, initiatiefrijker en wij helpen hier graag aan mee. Leuk voor de bewoners, goed voor de regio!

Ontdek meer duurzame initiatieven in de regio

269
https://www.rotterdamduurzaam.nl/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/176/Untitled1-1574677970.png

Recycled Island Foundation

71, unit 258 Zomerhofstraat, Rotterdam 3032CK
-

Organisatie gegevens

FISH PLASTIC OUT OF YOUR RIVER

Recycled Island Foundation is een non-profit organisatie die ervoor strijd plastic vervuiling direct te stoppen.

Vanuit Rotterdam (Nederland) en Bern (Zwitserland) werken zij aan preventie, bewustzijn, educatie, ophalen en hergebruik van zwerfafval. Zij werken aan een internationale benadering om rivieren, havens, zeeën en oceanen schoon te maken van plastic vervuiling. Dit doen zij omdat meer dan 80% van het drijvende plastic in de zeeën en oceanen van het land komen. Zij vangen het plastic afval in rivieren met plasticvallen en opruimacties, maken circulaire producten met het plastic en informeren mensen over het plastic.

Om volledig duurzaam te zijn hergebruiken en recyclen zij het opgevangen plastic voor duurzame producten zoals de plasticvallen, drijvende parken, meubilair en bouwmaterialen. De plasticvallen vangen het plastic op voordat het in de zee terecht komt. De drijvende parken stimuleren het ecosysteem in havens met toegevoegde vegetatie. Met het educatieprogramma willen zij het gebruik van minder plastic stimuleren en bewustzijn over plastic vervuiling verbeteren.

Type:
Initiatief
Vestigingsjaar:
2014

Kaartlocatie

Kaartaanwijzingen
company map
71, unit 258 Zomerhofstraat, Rotterdam 3032CK