Slow Fashion

De opkomst van duurzame mode! Letterlijk vertaald geeft slow fashion “langzame mode”. Slow fashion is een tegenbeweging op de fast fashion kledingindustrie, dat met name geassocieerd wordt met wegwerpgedrag en oneerlijke handel.  De naam fast fashion is gebaseerd op de hedendaagse extreem goedkope kleding collecties.

Duurzaam in eigen huis

De aantrekkelijkheid van duurzaam neemt toe. Steeds meer mensen vinden het belangrijk dat het goed gaat met mens, maatschappij en milieu. Ook staan termen als Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en/of Maatschappelijk Betrokken Ondernemen steeds vaker centraal in de bedrijfsvoering van een onderneming. De Groene Passage is een verzameling van ondernemingen met dezelfde instelling: het beste voor de wereld. Een van deze ondernemingen heet Van Binnen en staat al 25 jaar voor duurzame wooninrichting en een gezond binnenklimaat. Wij gingen langs om een kijkje te nemen.

That's the Spirit

Het idee van Restaurant Spirit is simpel: goed eten maken dat beter smaakt. Het eten bestaat uit gerechten die elke dag eigenhandig worden klaargemaakt met respect voor mens, dier, milieu en economie. Dat betekent: 100% biologisch en 100% vegetarisch. Beter in je mond, in je hoofd én in je hart. Bij mij begon het idee in mijn hoofd, waarna ik mijn hart volgde en tenslotte mocht genieten van de smaak in mijn mond bij Restaurant Spirit in Rotterdam.

Een huis vol

Vintage: een chique woord voor tweedehands. Tweedehands producten krijgen een tweede kans om opnieuw tot hun recht te komen, alleen dit keer onder de naam vintage. In verschillende vintage stores worden vintage meubels verkocht om je huis een ouderwetse look te geven. Zo ook bij Spullen voor in je huis, waar ik voor Rotterdamduurzaam langsging.

In de trein richting veganisme

‘Stap eens in onze trein voor een heerlijk diner..’ Met een hongerige maag ben ik op zoek naar een plek om te lunchen en ik kom terecht op de site van Restaurant Gare du Nord, een veganistische bistro. Ik ben zelf geen veganist, maar sta vanuit mijn passie voor duurzaamheid (en lekker eten) voor veel open.

Afscheid kolenoverslag Rotterdam

Rotterdam staat voor een belangrijke beslissing: heeft steenkool nog een toekomst in onze haven? Het huurcontract van steenkoolbedrijf EMO - de grootste kolenberg van Europa - loopt deze zomer af.

Duurzame daken

Voor de stad van de toekomst

Duurzaam bouwen en wonen is niet meer weg te denken uit ons toekomstbeeld. De inzet van duurzame daken in onze mooie stad Rotterdam kan hier een goede bijdrage aan leveren.

Adopteer een Kerstboom

Ook kerstbomen hoeven niet op de brandstapel gegooid te worden, maar gun ze een tweede leven! Adopteer een kerstboom!

Animatiefilm 'Rotterdam wordt aardgasvrij'

Bijna alle Nederlandse huizen zijn op dit moment aangesloten op het gasnet. Maar in 2050 mag de manier waarop we douchen, koken en onze huizen verwarmen geen schade meer toebrengen aan het klimaat.

4 november: Natuurwerkdag

Op zaterdag 4 november is het Natuurwerkdag 2017. Er worden dan door heel Nederland groene activiteiten georganiseerd waar iedereen aan kan deelnemen. Dit is een initiatief van LandschappenNL en wordt elk jaar op de eerste zaterdag van november gehouden.